ГоловКРУ заборонило партії регіонів відмиватись

П'ятниця, 27 червня 2008, 17:34

В головному контрольно-ревізійному управлінні України відкидають звинувачення депутатів Партії регіонів в покриванні відомством доведення до банкрутства "Енергоатому".

На цьому наголошується в заяві відомства, поширеному у п’ятницю.

"ГоловКРУ вкотре зустрічається зі спробою представників від Партії регіонів, які займали відповідальні керівні посади в період діяльності уряду Януковича та наразі є народними депутатами, уникнути відповідальності, "відбілитись" та звинуватити уряд та працівників КРУ у некомпетентності та доведенні "Енергоатому" до банкрутства", - йдеться в заяві.

В КРУ наголошують, що до стану близького до банкрутства "компанію було доведено саме в період, коли її очолював нинішній депутат від Партії регіонів Деркач".

"Зокрема, в 2007 році в п’ять разів впали обсяги прибутків ДП "Енергоатом" порівняно з 2006 роком, а обсяги кредиторської заборгованості вперше в історії компанії перевищили дебіторську на 2,8 млрд грн. Саме це і створило передумови для постановки питання щодо нестабільного фінансового стану компанії", - йдеться в заяві.

Водночас ГоловКРУ вважає, що жодних об’єктивних підстав для банкрутства компанії не існує, оскільки фінансова стабільність господарюючого суб’єкта залежить не лише від наведених факторів, а в першу чергу від обсягів фінансових ресурсів та виробничого потенціалу. Багатомільярдні фінансові потоки дозволяють компанії, що забезпечує майже половину випуску електроенергії, цілком успішно працювати в цьому сегменті ринку та мати стабільні прибутки.

Як відомо, депутати-регіонали звинуватили КРУ в покриванні спроб доведення до банкрутства НАЕК "Енергоатом" на користь бізнес-інтересів окремих членів БЮТ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування