Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КС тільки зараз розгрібся зі справами минулих років

П'ятниця, 27 червня 2008, 17:35

Конституційний Суд вийшов завершив розгляд справ попередніх років і вийшов на режим роботи з поданнями виключно поточного року.

Про це заявив голова КС Андрій Стрижак під час зустрічі з президентом Віктором Ющенком, повідомляє прес-служба глави держави.

"На сьогодні ми вийшли на рівень розгляду справ тільки поточного року. Всі справи за минулі роки, у тому числі й ті, що були залишені нам у спадок колишнім складом – це 2006–2007 роки – ми закінчили", – сказав він.

За словами голови КС, на сьогодні у провадженні суду перебуває близько 32 подань 2008 року, робота щодо яких вже ведеться.

Стрижак також звернув увагу президента на те, що останнім часом до КС надійшла низка подань від народних депутатів щодо визнання неконституційними частини норм законів, прийнятих до внесення змін до Конституції 2004 року.

"Таким чином, депутати знайшли досить цікавий спосіб приведення чинного законодавства у відповідність до Конституції", – сказав Стрижак.

При цьому голова КС додав, що натомість парламентарії як суб'єкти законодавчої ініціативи мають йти іншим шляхом приведення законодавства у відповідність до Основного документу держави, а саме – через внесення відповідних законопроектів до ВР.

За словами Стрижака, він має намір офіційно звернутися з цього приводу до президента та Верховної Ради.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування