Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія висловить Тимошенко своє "фе" про НАТО й нацистів?

Субота, 28 червня 2008, 09:58

Російська сторона має намір у ході зустрічі прем'єрів РФ і України Володимира Путіна і Юлії Тимошенко в суботу підняти ряд гострих політичних питань.

Про це повідомило "Інтерфаксу" джерело в уряді Росії.

"Ми бачимо завдання цієї зустрічі в тому, щоб акцентувати увагу на тих питаннях, які є для нас зараз актуальними. Якщо говорити про загальнополітичну частину, то є багато тем, які нас дуже тривожать - це ситуація з Чорноморським флотом, спроби прискорити вступ України в НАТО, ситуація з російською мовою на Україні, питання героїзації нацистів та інші", - заявив співрозмовник агентства.

За його словами, російська сторона має намір також привернути увагу керівництва України до проблем, що виникають у російських інвесторів, і буде вимагати їхнього врегулювання.

Співрозмовник агентства нагадав про конфлікт навколо ЗАТ "Укртатнафта", на якому була "зроблена спроба рейдерського захоплення й відсторонення російського власника від керування".

Джерело також відзначило, що газова проблематика може бути порушена в ході зустрічі прем'єр-міністрів Росії й України, якщо така ініціатива надійде з української сторони.

"Що стосується газового питання, у нас є господарюючі суб'єкти, які цю тему знають, і ми втручаємося тільки тоді, коли на це є необхідність. Ще в лютому цього року наші президенти домовилися про формат дій у газовій сфері, і ми виходимо з того, що так і треба діяти, не треба нічого винаходити", - сказав співрозмовник агентства.

Джерело підкреслило, що "на майбутній зустрічі Путін-Тимошенко підписувати нічого не планується".

Разом з тим, віце-прем'єр України у справах європейської й міжнародної інтеграції Григорій Немиря заявив на прес-конференції в п’ятницю, що уряд України наслаштований на поліпшення динаміки україно-російського економічного співробітництва.

Немиря відзначив, що в рамках візиту Тимошенко в Москву відбудеться її зустріч із Путіним - як у вузькому колі, так і в розширеному, передає УНІАН.

"Ми спостерігаємо досить гарну динаміку україно-російських відносин, що відповідає пріоритету, відзначеному в Програмі дій уряду щодо налагодження взаємовигідних економічних відносин між двома державами", - підкреслив віце-прем'єр.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування