У Януковича вирішили, що рішення КС "не обов’язкове"

Субота, 28 червня 2008, 10:18

Заступник голови Партії регіонів Андрій Клюєв вважає, що рішення Конституційного Суду щодо неконституційності права народного депутата вільно виходити зі складу фракції або не входити до жодної із зареєстрованих депутатських фракцій для формування коаліції не є обов’язковим.

Як передає УНІАН, про це Клюєв заявив у п’ятницю на прес-конференції в Житомирі, коментуючи відповідне рішення КС .

Він наголосив, що згадане рішення Конституційного суду є "бажаним, але не обов’язковим".

"Усе, що стосується Конституційного Суду, то рішення цього суду про існування чи неіснування коаліції у парламенті, є бажаним для того, щоб розставити усі крапки над "i", але якщо говорити в цілому, то необхідності в такому рішенні немає", - підкреслив депутат.

За його словами, після того, як два народні депутати вийшли з парламентської коаліції, з цього моменту вона перестала існувати.

"Усі розмови про те, що коаліція існує і що лідери фракцій, які входять до її складу, зберуться, напружать останні сили і у них буде 226 голосів у парламенті, то це - "від лукавого". Зараз основне завдання спікера Арсенія Яценюка - оголосити на пленарному засіданні ВР про те, що коаліція перестала існувати, після чого почнеться переговорний процес між політичними силами у Верховній Раді", - сказав Клюєв.

Як повідомлялося, у п’ятницю було оприлюднено рішення КС, яким, зокрема, визнано неконституційними положення ч. 5, 6 ст. 13 Закону України "Про статус народного депутата України" щодо права народного депутата вільно виходити зі складу фракції або не входити до жодної із зареєстрованих депутатських фракцій.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News