"Перевертні" вийдуть на свободу?

Субота, 28 червня 2008, 11:54

Члени банди міліціонерів-перевертнів, які 2005 року чекають судового вироку у справі про численні вбивства і грабунки, мають реальні шанси найближчим часом вийти на свободу.

Про це в інтерв’ю "Дзеркалу тижня" заявив підполковник міліції Владислав Кошмяков, котрий особисто брав участь у ліквідації бандформування.

На запитання про можливість швидкого виходу членів банди на свободу підполковник відповів, що існує "дуже велика" вірогідність подібного завершення справи.

"Крім об’єктивних труднощів, які переживає суд, на обвинувачуваних працює час. Вони вибрали тактику максимального затягування часу винесення вироку, — пояснив Владислав Кошмяков. — У строю дедалі менше залишається людей, котрі нею (справою) займалися. Та нас залишилося лише двоє, тих, хто ще займається оперативним супроводом цієї "неактуальної" для багатьох справи".

За словами підполковника, він відчуває різко негативне ставлення до своєї діяльності, пов’язаної з даною справою, з боку багатьох співробітників МВС.

"Ставлення до нас негативне. Одна з причин: багато хто служив безпосередньо з перевертнями впродовж багатьох років, сиділи в одних кабінетах. Інші працівники знають лише те, що "менти затримали ментів". Не замислюючись і не розуміючи, що насправді ми в першу чергу розкривали тяжкі злочини", — наголосив Кошмяков.

Він також підтвердив гіпотезу, яка давно циркулювала в ЗМІ, про те, що вбивства, здійснені бандою міліціонерів-перевертнів, часто не фіксувались у міліційній звітності.
"Практично за всіма фактами скоєних убивств окремих кримінальних справ не порушували, щоб не псувати статистику", — заявив підполковник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування