Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко читала, що Конституцію США писали по Орлику

Субота, 28 червня 2008, 13:01

Президент Віктор Ющенко очікує, що представлений ним проект змін до Конституції буде розглянуто в конституційному порядку.

На цьому він наголосив у зверненні до народу з нагоди Дня Конституції, поширеному прес-службою президента.

"Очікую, що відповідний законопроект, представлений президентом, буде розглянутий у конституційному порядку: у Верховній Раді, з висновком Конституційного Суду та з винесенням на всеукраїнський референдум – він надасть Конституції найвищу легітимну політичну і суспільну силу", - зазначив Ющенко.

"На мій погляд, такий алгоритм – демократичний, оптимальний і необхідний країні", - наголосив він, закликавши всі політичні й громадські сили держави підтримати його позицію.

Звертаючись до громадян, Ющенко підкреслив: "Політики, які зійшлися в протистоянні, дискредитують не вас, не державу і не нашу ідею. Вони дискредитують себе. Їхня дорога зайшла в глухий кут".

"Логіка моїх дій не в тому, щоб подобатись, а в тому, щоб відвернути наш корабель від рифів і вивести його на вільний простір", - зазначив президент.

Водночас прем’єр Юлія Тимошенко у своєму привітанні наголосила, що Українська держава має сталі конституційні традиції.

"У 1710 році, коли у цивілізованій Європі ще тільки починали говорити про принципи поділу влад, а молодий Монтеск’є ще навіть і не думав про "Дух законів", Україна вже мала першу Конституцію Пилипа Орлика", - відзначила вона.

"Більше того, десь колись доводилось читати, що навіть Конституції США та деяких європейських країн містять багато запозичень з першого Українського Основного Закону. Нехай це навіть легенда, історичний міф. Міфи теж не народжуються просто так, з нічого", - вважає Тимошенко.

Разом з тим, спікер ВР Арсеній Яценюк у вітанні висловив переконання, що "в Україні немає потреби створювати нову Конституцію, мова може йти лише про доопрацювання Основного Закону". "Сьогодні усім нам треба навчитися поважати та виконувати чинну Конституцію!", - наголосив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування