Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін зачепився за соломинку Тимошенко для порятунку флоту

Субота, 28 червня 2008, 19:15

Україна не наміру переглядати умови базування Чорноморського Флоту Російської Федерації на своїй території до 2017 року.

Про це заявила прем'єр України Юлія Тимошенко на спільній прес-конференції з російським прем'єром Володимиром Путіним у суботу в Москві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є договір до 2017 року, і цей договір Україна буде виконувати", - сказала Тимошенко, додавши, що "виконання договору буде акуратним і без відхилень".

Тимошенко також висловила побажання, щоб навколо питання базування ЧФ РФ на території України "не нагніталися страсті".

"І регіону, і світу важливо, щоб і Україна, і Росія шукали точки дотику. Я й уряд, який я представляю, - будемо будувати такі відносини", - додала вона.

У свою чергу Путін привітав заяву Тимошенко про необхідність спокійного й цивілізованого обговорення з Росією питання про перебування ЧФ на українській території.

"Я хочу подякувати пані Тимошенко за ці слова. Будь-які однобічні дії в цьому питанні ми вважаємо деструктивними, руйнуючими російсько-українські відносини", - відзначив він.

Путін нагадав, що вже 225 років Чорноморський флот перебуває в Севастополі. "Він, безумовно, є російським. Але цей флот працює й на забезпечення безпеки й суверенітету української сторони", - сказав прем'єр РФ.

Він підкреслив, що "саме з цих позицій і потрібно оцінювати питання перебування Чорноморського флоту на Україні".

"Ми вважаємо його (ЧФ) спільним надбанням і виходимо з того, що є відповідні угоди, які ратифіковані парламентами двох країн і які повинні бути виконані", - підкреслив російський прем'єр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування