Ющенко домовився з Алієвим пустити в Україну нафту

Понеділок, 30 червня 2008, 16:06

Президент Віктор Ющенко заявляє, що питання постачання технологічної нафти для прокачування її нафтопроводом Одеса-Броди вирішене, і найближчим часом прокачування в аверсному режимі буде здійснено.

Про це Ющенко сказав у ході спільної з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим прес-конференції в понеділок у Баку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Питання, яке в нас стояло під час енергетичного самміту (у травні в Києві) про постачання технологічної нафти, сьогодні вирішено", - заявив Ющенко.

Він також висловив надію, що питання з оператором по всій лінії нафтопроводу теж найближчим часом буде вирішено.

"Я думаю, що найближчим часом і ця технічна задача буде вирішена", - завірив президент.

За його словами, на даний час "питання першого прокачування перебуває на завершальній стадії".

За словами Ющенка, процес реалізації проекту нафтопроводу Одеса-Броди просувається. "Проект реалізується нормально", - підсумував він.

У свою чергу Алієв підтвердив, що перше прокачування технологічної нафти нафтопроводом може бути здійснено найближчим часом.

За його словами, це стане можливо, "як тільки буде вирішено технічне питання" - визначені шляхи доставки каспійської нафти в причорноморські порти.

"Як тільки будуть визначені шляхи доставки каспійської нафти в причорноморські порти, ми почнемо технічне прокачування", - пояснив президент Азербайджану.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування