Луценко розійшовся з Ющенком у поглядах на Конституцію

Четвер, 10 липня 2008, 08:19

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко розраховує, що Конституційний Суд визнає законним призначення Миколи Іллічова заступником міністра внутрішніх справ – начальником Головного управління МВС в Автономній Республіці Крим.

Про це Луценко заявив на брифінгу в Кабінеті міністрів, повідомляє УНІАН.

"Я впевнений, що Конституційний Суд визнає конституційність цього призначення відповідно до порядку, визначеного законом України про міліцію, а Конституція Криму не передбачає узгодження заступника міністра внутрішніх справ - начальника управління МВС у Криму", - сказав міністр.

"Можливо, цього комусь і хотілося, тому що пан Іллічов наступив на «хвости» бізнес-колам, зокрема кримінальним колам, представники яких, у тому числі й народні депутати, дуже часто ходять сьогодні на Банкову", - додав він.

Луценко підкреслив, що Іллічов призначений законно. "З ним укладено контракт, у нього в трудовій книжці записано – заступник міністра - начальник Головного управління МВС у Криму, і він буде навіть у цьому специфічному статусі, поки Конституційний Суд розглядатиме законність, працюватиме на виконання відповідних завдань", - сказав він.

"Ми не зупинимося, і високопоставлені хабарники з різними обсягами злочинних заробітків все одно боятимуться пана Іллічова", - підкреслив Луценко.

Як відомо, 4 липня президент Віктор Ющенко зупинив дію розпорядження Кабміну про призначення Іллічова заступником міністра внутрішніх справ - начальником головного управління МВС в Автономній Республіці Крим.

Президент вважає, що це розпорядження видане Кабміном всупереч Конституції України. Зокрема, звертає він увагу, Верховна Рада Криму 18 червня, відповідно до наданих Конституцією АР Крим повноважень, ухвалила рішення про відмову в погодженні призначення Іллічова на посаду начальника Головного управління МВС в АР Крим.

7 липня до КС надійшло конституційне подання президента щодо конституційності розпорядження Кабінету міністрів про призначення Іллічова заступником міністра внутрішніх справ – начальником Головного управління МВС у Криму.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...