Через бездіяльність депутатів, постраждав їхній телеканал

Четвер, 10 липня 2008, 10:44

Національна Рада з питань телебачення і радіомовлення на засіданні 9 липня прийняла рішення оголосити попередження "Дирекції телерадіопрограм Верховної Ради України" (канал "Рада").

Рішення прийняте за основу, повідомляє Телекритика.

Підставою для оголошення попередження є результати перевірки телекомпанії, згідно з якими фактичний час мовлення не відповідає часу, зазначеному в ліцензії.

Згідно з ліцензією, компанія має мовити 14 годин на добу, за даними ж моніторингу Нацради було зафіксовано дні, коли мовлення компанії становило 00 годин 00 хвилин.

У своєму письмовому поясненні керівник компанії Микола Орловський зазначив, що обсяг мовлення телекомпанії залежить від режиму та обсягу діяльності законодавчого органу.

"Висвітлення діяльності Верховної Ради здійснюється у формі інформаційно-аналітичних і публіцистичних передач, що, відповідно до правового статусу дирекції, є її обов’язком. Інше, на що додатком до ліцензії відводиться 2 години, є правом, а не обов’язком дирекції", – йдеться у пояснювальній записці до акту перевірки Національної ради.

Для остаточного ухвалення рішення Нацрада викликала на наступне засідання керівника компанії пана Орловського.

Орловський коментувати рішення Нацради відмовився, зазначивши, що йому про нього нічого не відомо.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...