Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко відібрала в Ющенка природні монополії

Четвер, 10 липня 2008, 12:43

Конституційний Суд визнав такими, що не відповідають Конституції, деякі положення закону "Про природні монополії" від 20 квітня 2000 року.

Згідно з висновком КС, визнані такими, що не відповідають Конституції, положення закону про те, що створення і ліквідацію національних комісій регулювання природних монополій проводить президент, він же затверджує положення про НКРПМ і призначає і припиняє повноваження голів комісій, їх членів за поданням прем`єр-міністра.

Вище перераховані положення, згідно з висновком суду, визнані неконституційними і втрачають дію від дня ухвалення Конституційним судом відповідного рішення, повідомляє УНІАН.

У КС пояснили, що згідно із змінам до Конституції від 2004 року, в ст. 106 Основного закону відсутні повноваження президента з формування центральних органів виконавчої влади і регламентація їх діяльності актами глави держави.

Як відомо, 60 народних депутатів звернулися з конституційним поданням щодо відповідності Конституції положень абзаців першого, другого частині першої, частини другої статті 11 закону "Про природні монополії" (справа про національні комісії регулювання природних монополій).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...