Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Тимошенко обіцяють знизити інфляцію у 3 рази. Через 3 роки

Четвер, 10 липня 2008, 13:03

Мінекономіки розраховує в 2010 році вийти на однозначний показник інфляції, а в 2011 році - на інфляцію на рівні 5-7%.

Про це повідомив журналістам на прес-конференції міністр економіки Богдан Данилишин, інформує Ліга.

Данилишин підкреслив, що такі цілі зафіксовані в меморандумі, підписаному між Кабінетом міністрів і Національним банком.

Відповідно до меморандуму, у поточному році передбачені узгоджені дії Кабміну і Нацбанку, спрямовані на те, щоб утримати інфляцію на рівні нижчому, ніж торік.

За словами Данилишина, меморандум свідчить про те, що уряд і Нацбанк визначилися з погодженими діями, незважаючи на низку протилежних коментарів.

"Крім того, ми ставимо перед собою завдання зі скорочення тих цінових очікувань, які мають місце в країні, для скорочення, у першу чергу, різних коментарів і аналітичних домислів, у першу чергу, з боку як опозиції, так і інших коментаторів, які говорять про те, що можливо збільшення, можливі інші негативні тенденції, у тому числі і зовнішньому характері", - сказав міністр.

"Я ще раз хочу підкреслити, що уряд України усе робить для того, щоб забезпечити цінову стабільність, забезпечити ту цінову пропозицію, яка відповідає інтересам українців", - підкреслив Данилишин.

Він також зазначив, що зниження показника інфляції з 3,8% у березні до 0,8% у червні свідчить про те, що зниження інфляції не носить винятково сезонного характеру і було б неможливим без скоординованої політики уряду і Нацбанку.

Данилишин нагадав, що в червні минулого року показник інфляції складав 2,2%, незважаючи на сезонний характер.

Як відомо, згідно з даними Держкомстату, у червні 2008 року інфляція в Україні склала 0,8% у порівнянні з квітнем. Разом із тим із початку року індекс споживчих цін виріс на 15,5%. Раніше Кабінет міністрів збільшив річний прогноз інфляції з 15,3% до 15,9%.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування