Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Програма інформування щодо євроінтеграції провалилася

Четвер, 10 липня 2008, 13:22

Виконання Державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2004-2007 роки практично провалилося, заявив голова комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, екс-голова МЗС Борис Тарасюк.

Про це він заявив під час комітетських слухань щодо державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2008-2011 роки, повідомляє "Телекритика" із посиланням на прес-службу комітету з питань євроінтеграції.

"Треба визнати той факт, що виконання державної програми інформування громадськості з питань євроатлантичної інтеграції на 2004-2007 роки практично провалилося. Свідченням цього є вкрай низький рівень обізнаності населення щодо НАТО", - сказав Тарасюк.

"За результатами дослідження Центру ім. О. Разумкова кількість громадян, які вважали себе добре поінформованими про НАТО складала всього 5,4 % станом на лютий 2008 року", - повідомив він.

Тарасюк зазначив, що з метою запобігання неефективному виконанню нової цільової програми, розрахованої на 2008-2011 роки, комітет і ініціював її обговорення з залученням представників профільних міністерств, неурядових організацій і мас-медіа.

"На жаль, зазначена програма готувалася практично без залучення парламенту та, зокрема, комітету з питань європейської інтеграції, до предмету відання якого, власне, й належать питання участі України у міжнародних інтеграційних процесах, пов'язаних з діяльністю Організації Північноатлантичного договору", - зауважив політик.

Тарасюк зазначив, що діалог урядовців, парламентарів та представників громадських організацій, який відбувся сьогодні, дозволив ухвалити низку рішень та рекомендацій, котрі сприятимуть забезпеченню більш ефективного виконання програми.

"Зокрема, Комітетом було ухвалено рішення рекомендувати Кабінету міністрів України використовувати досвід країн-сусідів, що провели успішну інформаційну кампанію, і вже набули членства у НАТО, забезпечити виконання заходів інформаційного характеру у форматі діалогу, співпрацювати із неурядовими організаціями при реалізації програми", - сказав він.

"Також комітетом було схвалено ряд практичних рекомендацій, що дозволять досягнути ефекту синергії при реалізації окремих заходів передбачених програмою", - повідомив Тарасюк.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування