Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вирішив поставити пам’ятний знак на Говерлі

Четвер, 10 липня 2008, 15:43

Президент Віктор Ющенко доручив Івано-Франківській облдержадміністрації до 24 серпня цього року встановити на горі Говерла – найвищій географічній точці України – пам'ятний знак, що символізує українську державність.

Про це йдеться в указі "Про впорядкування території гори Говерла та встановлення пам'ятного знака на її вершині" від 10 липня, оприлюдненому на сайті глави держави.

"Івано-Франківській обласній державній адміністрації здійснити до 24 серпня 2008 року заходи щодо встановлення на горі Говерла – найвищій географічній точці України пам'ятного знака, що символізує українську державність, а також з благоустрою прилеглої території зі збереженням природного ландшафту", - сказано в указі.

Крім того, Івано-Франківській ОДА, Міністерству культури й туризму, Міністерству освіти й науки, Міністерству у справах сім'ї, молоді та спорту за участю громадських організацій доручено забезпечити підготовку та проведення урочистостей з нагоди відкриття пам'ятного знака.

Мінкульту разом з Івано-Франківською ОДА також доручено опрацювати питання щодо занесення пам'ятного знака до державного реєстру нерухомих пам'яток України.

Крім того, згідно з указом президента, Кабінет міністрів разом з Івано-Франківською та Закарпатською облдержадміністраціями повинен:

- забезпечити проведення капітального ремонту і реконструкції під'їзних доріг до гори Говерла та впорядкування прилеглих територій;

- вирішити питання щодо створення та облаштування місць відпочинку на маршрутах підйому на вершину Говерли;

- внести в установленому порядку пропозиції щодо розширення території Карпатського національного природного парку та Карпатського біосферного заповідника з метою віднесення всієї території гори Говерла до природно-заповідного фонду.

Більш того, на підтримку ініціативи молодіжних громадських організацій про започаткування акції "Почесна варта Говерли", Мінсім’ї, Раді міністрів Криму, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям доручено сприяти у вирішенні питань матеріально-технічного та організаційного забезпечення проведення зазначеної акції, вжити заходів щодо активної пропагандистської кампанії з метою залучення молоді до участі в акції, перевезення учасників акції до місця її проведення та у зворотному напрямку.

Усі ці доручення, як сказано в указі, видано "з метою дальшого розвитку славетних традицій патріотизму та духовності українського народу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...