Танки в Києві можуть провалити Майдан

П'ятниця, 11 липня 2008, 10:28

Екс-глава міноборони Анатолій Гриценко виступає проти проведення параду військової техніки на Хрещатику на День Незалежності.

"В Україні немає критичної маси нової техніки, яку потрібно показати, немає зовнішньої військової загрози, коли потрібно продемонструвати свої військові мускули, а 70 млн грн, що плануються витратити на парад, зашкодять здійсненню планів з бойової підготовки", - цитує його слова газета "Сегодня".

Гриценко також підтвердив побоювання багатьох, що асфальт на Майдані Незалежності, під яким знаходиться магазин "Глобус" і метро, може не витримати техніку вагою 36-39 тонн на металевих гусеницях, і звалиться прямо на людей.

"Кожен танк важить 40 тонн. Нам не можна так ризикувати, — розповів "Сегодня" прес-секретар Гриценко Андрій Лисенко. — Своєю заявою Гриценко намагається попередити про те, наскільки важкими можуть бути наслідки".

У той же час у Міноборони вважають, що побоювання даремні.

"Після параду в 2001 році на асфальті залишилися тільки маленькі подряпини, тому що на усю військову техніку вдягаються гумові насадки. А ці гроші, витрачені на підготовку, не летять на вітер. Адже потім уся ця техніка, відремонтована і пофарбована, повернеться в частини", — зауважив начальник відділу управління прес-служби МО Костянтин Садилов.

Про проведення параду 24 серпня заявляв міністр оборони Юрій Єхануров.

Перед цим киян чекає ще 5-6 репетицій. Генеральна пройде вночі 22 серпня на Хрещатику.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування