Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кріль приклав руку до справи з відставки Луценка

П'ятниця, 11 липня 2008, 10:43

Протокол засідання тимчасової слідчої комісії з розслідування даних про можливі правопорушення з боку Юрія Луценка під час його перебування головою МВС, серед інших, підписав представник фракції "НУ-НС" Ігор Кріль.

Як пише "Комерсант-Україна" з посиланням на копію протоколу, усього цей документ підписали 9 членів ТСК – члени Партії регіонів, Компартії, блоку Литвина і Кріль.

У "НУ-НС" заявили, що Кріль прийшов на засідання комісії, виконуючи вказівку президента Віктора Ющенка.

"У понеділок Віктор Ющенко зустрічався з фракцією і зажадав завершити роботу ТСК по Луценку. Хочу відзначити, що позиція президента по цьому питанню дивним чином збіглася з позицією Партії регіонів", - сказав Олесь Доній ("Народна самооборона").

Як відомо, у четвер стало відомо, що у Верховній Раді зареєстрований проект постанови про відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, автором якого є "регіонал" Микола Джига, керівник ТСК з розслідування свідчень про можливі правопорушення з боку Луценка на посаді глави МВС (у періоди з лютого 2005 до грудня 2006 року і з грудня 2007 року до сьогодні).

У "Народній самообороні" стверджують, що рішення ТСК ухвалено з порушенням регламенту і є нелегітимним.

"ТСК не провела жодного легітимного засідання, у них не було можливості затвердити звіт. Для мене загадка, звідки він узявся", - заявив член фракції "НУ-НС" Олесь Доній.

"Наскільки мені відомо, усі засідання ТСК зривалися через відсутність кворуму", - сказала його колега по фракції Ірина Геращенко.

У свою чергу, Джига підтвердив "Комерсанту", що ТСК довгий час не вдавався зібратися. "Засідання багато разів зривалися, оскільки представники БЮТ і "Нашої України" саботували їх. Але 8 липня нам вдалося зібрати кворум, і ми затвердили звіт", - зазначив він.

Однак представники "НУ-НС" вважають рішення ТСК нелегітимним, оскільки воно було ухвалено з порушенням регламенту. За словами радника глави МВС, депутата "НУ-НС" Геннадія Москаля, Рада, створюючи ТСК, доручила їй завершити роботу до 7 липня, таож "термін роботи комісії закінчився, і жодних правових підстав ці дискусії (рішення ТСК) не мають". Але Джига дотримується іншої думки.

Як пише газета, звинувачення на адресу Луцена, перераховані в звіті ТСК, можна розбити на 5 основних блоків: епізоди нібито незаконного вручення нагородної зброї; нібито незаконне використання авіатранспорту внутрішніх військ; можливі корупційні мотиви укладання контрактів між підрозділами МВС і компанією "Українські новітні телекомунікації", у якій працювала дружина міністра; порушення при порушенні справи у відношенні Бориса Колесникова (усі ці звинувачення стосуються подій 2005-2006 років); нанесення тілесних ушкоджень меру Києва Леоніду Черновецькому у січні 2008 року.

Члени ТСК зазначають, що їм вдалося установити нові факти порушень, нібито допущених головою МВС.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування