Європейці кажуть, що "кульгава" політика заважає Україні вступити в ЄС

П'ятниця, 11 липня 2008, 11:01

Тривала політична конфронтація в Україні заважає перспективі вступу країни до Європейського Союзу, вважає екс-президент Польщі, член правління "Ялтинської європейської стратегії" (YES) Александр Квасневський.

Як повідомляє УНІАН, про це Квасневський сказав журналістам у Ялті, де 10-13 липня проходить 5-й саміт YES.

За словами Квасневського, в ЄС хочуть почути від України, коли тут припиняться всі конфлікти. "Політична конфронтація – це частина демократії, але коли вона продовжується так довго, тоді це складно", - сказав екс-президент Польщі.

За його словами, всім українським політикам "треба разом йти вперед і ухвалювати ті рішення, які потрібні, щоб стати членом Європейського Союзу".

При цьому він зазначив, що дивиться на європейське майбутнє України з оптимізмом. На думку Квасневського, Україна може вступити до ЄС в перспективі, в 2020 році.

У свою чергу, берлінський політолог, член правління "YES" Александер Рар напередодні ялтинського саміту зазначив, що на шляху до Європейського союзу Україна просунулася не так далеко, як могла б, передає "Німецька хвиля".

На замовлення правління "YES" періодично проводиться дослідження поступу України на шляху на Захід. Цього разу, каже Рар, Україна отримає загалом непогані оцінки.

"В Україні панує відносна економічна стабільність. Вступ до СОТ реально просунув її вперед. Подальше наближення до Європейського союзу можливе, зона вільної торгівлі з ЄС – теж. Натомість в Україні, як завжди, кульгає політика", сказав німецький політолог.

На думку Рара, розвиток України гальмують баталії та суперечки між політичними групами.

Але, вважає він, це – реальний стан речей в Україні, коли еліти бачать різні шляхи розвитку країни. Об’єднати їх, каже берлінський експерт, – завдання парламенту.

Одна з тем Ялтинського форуму – майбутнє Європейського союзу, що переживає кризу після відхилення на референдумі в Ірландії Лісабонської угоди.

Рар не вважає, що це затьмарює шанси України наблизитися до ЄС. На його думку, цю кризу буде подолано.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...