Вінський обіцяє ще одного дешевого авіаперевізника до осені

П'ятниця, 11 липня 2008, 11:07

Міністр транспорту і зв`язку Йосип Вінський розраховує на вихід у жовтні-листопаді ц.р. на український авіаринок ще одного low-cost (бюджетного) перевізника.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив в п'ятницю журналістам в аеропорту "Бориспіль" в ході урочистої церемонії відправки першого рейсу першої в Україні бюджетної авіакомпанії "Візз Ейр".

"Думаю, десь в листопаді-жовтні ми матимемо ще одну авіакомпанію", - сказав він. За даними Вінського, бюджетних авіакомпаній в Україні має бути щонайменше чотири.

Міністр повідомив, що окрім арабського і німецького low-cost перевізників, ведуться також переговори з Францією, уточнивши, що переговори ведуться з міністерством. "Ми працюємо з Міністерством транспорту Франції, а вони працюють над пошуком авіакомпанії. У них є декілька компаній", - сказав він.

Щодо Німеччини міністр зазначив, що переговори ведуться з декількома компаніями, зокрема "Germanwings".

За його словами, для виходу такої компанії на український ринок потрібно виконати три умови.

"Це має бути, по-перше, малобюджетна компанія, по-друге, обов`язково з новими літаками, і, по-третє, люди повинні мати можливість купувати квитки через Інтернет", - заявив міністр.

Вінський також зазначив, що авіакомпанії обов`язково реєструватимуться в Україні, проте не обов`язково базуватися в аеропорту "Бориспіль". "Не обов`язково базуватися в "Борисполі", більш того, я вважаю, що такі авіакомпанії повинні базуватися в регіональних аеропортах", - сказав міністр.

11 липня 2008 року low-cost перевізник - авіакомпанія "Візз Ейр Україна" почала здійснювати польоти з "Борисполя" до Львова, Одеси, Сімферополя і між Львовом і Сімферополем.

Середня вартість квитка - близько 30-50 доларів, найдешевший авіаквиток з урахуванням усіх зборів коштує 79 грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...