Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров розповів депутатам, як усе погано в Тимошенко. Скоро дійде до капусти

П'ятниця, 11 липня 2008, 13:33

Представник Партії регіонів Микола Азаров вважає, що наслідком роботи уряду Тимошенко стала драматична ситуація в економіці.

Про це він заявив у п'ятницю на засіданні парламенту, який розглядає питання про відповідальність уряду.

За словами Азарова, "у минулому залишилися позитивні оцінки інвестиційного товариства, яке обіцяло Україні роль східноєвропейського тигра в 2004 році, а індекс ризику вкладень в українську економіку досяг історичного максимуму".

"Показники промисловості, сільського господарства, будівництва свідчать про згортання темпів розвитку економіки. Дуже показовий індекс ПФТС. З початку року індекс фондового ринку зменшився на третину, а це означає, що капіталізація всіх наших українських компаній, усієї нашої економіки зменшилися на третину", - відзначив Азаров.

"Так що особливих підстав для оптимізму немає. Насправді, ситуація досить драматична", - підкреслив регіонал.

Так, за його словами, не зрозумілі дотепер макроекономічні показники, за якими житиме країна, не ясно, яким буде валютний курс і інфляція.

Азаров відзначив, що "причиною росту ВВП була торгівля, що розвивалася за рахунок небувалого стрибкоподібного росту імпорту".

"На жаль, нашому урядові властиві підвищені самооцінки", - відзначив Азаров, вказуючи на ріст інфляції в країні.

Регіонал підкреслив, що соняшникова олія стала в 1,8 рази дорожче, молоко і сир – в 1,4, яйця – в 1,5.

У той же час за його словами, у ЄС ціни на ці продукти виросли тільки на 13%.

У цей час депутати почали кричати Азарову про капусту, яка була дуже дешевою при його уряді, на що він відповів: "Не переживайте і про капусту поговоримо".

У своєму виступі регіонал також відзначив, що не фінансується кожна сьома бюджетна програма, погіршилася кредитна підтримка національного виробника, а штучне зміцнення гривні стало ударом по товаровиробнику.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...