Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко готова піти, але тільки не в яму

П'ятниця, 11 липня 2008, 14:39

Прем’єр Юлія Тимошенко відкидає звинувачення в неефективності роботи уряду.

Про це вона заявила, виступаючи в парламенті в п’ятницю під час розгляду питання про відповідальність уряду.

Вона нагадала, що перед тим її обвинувач Микола Азаров перебував при владі 11 років, залишивши "зруйновані дороги, аеропорти, порти і корупцію, що ми на останньому місці в світі".

"Кожна країна тримається на надійному економічному зростанні, тоді вона може будувати все. Тому ВВП – це ключовий показник. Всі країни переглянули його в сторону зменшення, і тільки наш уряд не переглядає, і навіть бере підвищенні зобов'язання", - заявила прем’єр.

Вона відзначила зростання всіх галузей економіки, крім сільського господарства, що було спричинено "рекордно низьким" врожаєм у минулому році.

Натомість Тимошенко пообіцяла хороший урожай цього року, завдяки якому "Україна поверне статус житниці регіону, а якщо і так і далі піде, то можна замахнутись на більше".

Що стосується інфляції, то Тимошенко відзначила, що якщо інфляція запускається потужно, то долати її треба роками.

"Це знає навіть той економіст, який отримав початкову освіту в школі", - заявила вона, нагадавши Азарову, що інфляція при ньому була 17%.

"Я хочу вам нагадати, що тоді Микола Янович на всю країну оголосив, що тільки капуста не змінила свою ціну. Все інше пішло в 1,5 рази. Так які претензії до цього уряду? Ми можемо повернути показник інфляції в контрольоване русло", - запевнила Тимошенко.

Прем’єр висловила думку, що треба розглянути зараз питання довіри уряду.

"Якщо голосування не відбудеться, ми готові працювати далі, якщо відбудеться - створюйте нову коаліцію, новий уряд. Єдине прохання - не дати країні з будь-яким урядом скотитися в яму, яку лишили демократичній коаліції", - закінчила промову Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування