Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма думає, що з Януковичем Україна б мала газ по 50 доларів

Субота, 12 липня 2008, 11:42

Екс-президент Леонід Кучма впевнений, що якби в Україні в 2004 році не відбулася різка зміна політичного курсу, то країна б досі отримувала газ по 50 доларів.

Про це Кучма сказав у ході 5-го самміту "Ялтинська європейська стратегія" (YES), повідомляє Обком з посиланням на УНІАН.

"Я переконаний, якби не було різкої зміни зовнішньої політики України після 2004 року, то ми б до 2009 року отримували газ по 50 доларів", – сказав він.

Кучма зазначив, що зараз нема "ні туркменського, ні казахського, ні узбецького газу, весь газ до 2025 року купив "Газпром".

Кучма також сказав, що в сьогоднішніх умовах Україні нічого не залишається, як домовлятися щодо цін на газ, при цьому потрібно кілька років для поступового переходу на нові ціни.

У 2008 році Україна купує газ за ціною 179,5 дол. за тисячу кубометрів.

Нещодавно заступник голови правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що Україна з 2009 року буде купувати газ за ціною більше 400 доларів за тисячу кубометрів.

Водночас прем’єр Юлія Тимошенко за результатами переговорів з прем’єром Росії Володимиром Путіним заявила, що Росія буде збільшувати ціну на газ для України поступово.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування