Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк побачив "плюс" у провалі бюджету

Субота, 12 липня 2008, 15:02

Зміни до Держбюджету-2008 не будуть ухвалені раніше осені, переконаний спікер Арсеній Яценюк.

Про це він сказав на прес-конференції у суботу у рамках роботи форуму "Ялтинська європейська стратегія", повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Якщо б була воля народних депутатів на скликання позачергової сесії, я в будь-який момент скликав би це засідання і за умови наявності 226 голосів ми б його провели. Але за історію парламенту це відбулося один раз, і, думаю, у цьому політичному сезоні цього не буде", - сказав Яценюк.

Торкаючись бюджетного процесу, спікер зазначив, що основні положення закону про Держбюджет повинні кореспондуватися як з вимогами парламентських фракцій і регіонів, так і зі стандартами економічної політики.

"Зараз фракції зажадали більшого часу для доопрацювання даного законопроекту. У вересні, я думаю, уряд запропонує узгоджений з президентом і погоджений фракціями бюджет, який передбачав би кілька важливих речей: окрім підвищення соціальних стандартів, також і питання утримання макроекономічної стабільності", - сказав Яценюк.

За його словами, сьогодні єдиним джерелом утримання показників інфляції є скорочення дефіциту Державного бюджету.

"Я на кожну ситуацію дивлюся з усіх сторін. Мінус у тому, що відбулося - зміни до Державного бюджету не ухвалили саме зараз, не підвищили соціальні стандарти, не вклали гроші у розвиток інфраструктури. А "плюс" ситуації – це дасть можливість скоротити дефіцит Державного бюджету і прийти до політичного консенсусу виключно в економічному документі", - сказав Яценюк.

"Біда у тому, що ми часто підмінюємо фінансову складову політичною доцільністю, і так при кожному законі про Державний бюджет. Компроміс знаходиться за півгодини до голосування", - додав віг.

Як відомо, у п’ятницю парламент не ухвалив жодний з запропонованих проектів змін до Держбюджету.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування