Партія Балоги хоче форму правління часів Кучми

Субота, 12 липня 2008, 17:21

Партія "Єдиний центр" виступає за створення в Україні парламентсько-президентської республіки.

Про це заявив голова ЄЦ Ігор Кріль, виступаючи на з’їзді партії, що проходить у суботу у Києві.

"Єдиний центр" – за президентсько-парламентську форму правління в Україні. Україні потрібна Конституція єднання, а не розбрату. Таку Конституцію мають підготувати фахівці з конституційного права, а вже потім своє слово повинні сказати політики. Таку Конституцію має прийняти народ на референдумі", - сказав він.

Кріль також зазначив, що ЄЦ виступає за зміну виборчої системи.

"Вибори до Верховної Ради потрібно проводити за відкритими списками. Місцеві вибори – за змішаною пропорційно-мажоритарною системою", - сказав він.

Крім того, Кріль вважає основною проблемою українського політичного життя "фальстарт президентської виборчої кампанії".

"Останні роки українські уряди очолювали кандидат в президенти. Уряд, який очолює кандидат у президенти, приречений конфліктувати з чинним президентом. Головна мета такого уряду – це особистий рейтинг його прем’єра", - сказав він.

"Так було і є при обох урядах Тимошенко, так було при уряді Януковича. Народ від цієї боротьби отримував лише високу інфляцію та падіння рівня життя. Лише тоді, коли уряд очолював не кандидат у президенти Юрій Єхануров, країна спокійно жила і працювала", - додав Кріль.

Він також сказав, що ЄЦ підтримує курс чинного президента Віктора Ющенка.

За його словами, ЄЦ запропонує суспільству нову "об’єднавчу ідеологію".

"Ми називаємо цю ідеологію єдиноцентризмом. Це ідеологія єднання, правди, патріотизмі та прагматизму. Це ідеологія, яка принесе мораль в українську політику та дасть прагматичні інструменти для вирішення всіх наших проблем", - сказав він.

"Ми відкриті для всіх, для кого відповідь на запитання, у якій державі житимуть мої діти та онуки, є моральною основою життя", - заявив Кріль.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування