Через депутатів ізраїльські українці можуть не потрапити в Україну?

Понеділок, 14 липня 2008, 08:21

Вихідці з України, які після переїзду не встали на консульський облік та дотепер в’їжджали до України за ізраїльським паспортом, будуть позбавлені можливості отримати українську візу.

Про це ізраїльським ЗМІ повідомив директор консульського департаменту МЗС України Сергій Погорельцев, передає Німецька хвиля.

За словами Погорельцева, посилюючи в’їзні правила, Київ прагне боротися із явищем, коли впливові особи, серед яких і депутати Верховної Ради, використовували наявність іноземного паспорту для власної вигоди.

Одначе заплановані нововведення можуть найтяжче вдарити по пересічних громадянах, які з різних причин не мають чинного українського паспорту і не перебувають на консульському обліку.

Цій категорії в МЗС України радять або поновити дію документу, або ж оформити статус "закордонного українця", який передбачає можливість багаторазового безвізового в’їзду до України.

Резервний варіант – оформити прохання про вихід із українського громадянства.

У свою чергу, представники туристичних агенцій, котрі спеціалізуються на оформленні авіаквитків до України, прогнозують, що ці нововведення неодмінно призведуть до виникнення правових колізій та незручностей під час перетину українського кордону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News