"Регіони" почекають офіційного некролога по коаліції

Понеділок, 14 липня 2008, 13:10

Переговори про новий формат коаліції у Верховній Раді 6-го скликання можливі лише після того, як діюча коаліція офіційно припинить своє існування.

Таку думку висловив член фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко на прес-конференції в понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Чому сьогодні некоректно з погляду моралі і права говорити про нову коаліцію?", - запитав депутат.

Реклама:

"Тому що суб'єкт влади, політичного процесу, тобто політична сила, що може бути суб'єктом коаліції не може бути одночасно в двох коаліціях", - пояснив він.

За словами Мірошниченка, логіка існування демократичного парламенту передбачає, що спочатку має бути припинена діяльність існуючої коаліції і тільки після цього можна починати переговори про формування іншої.

Крім того депутат висловив очікування, що Конституційний Суд прийме рішення щодо формування й існування коаліції до початку роботи нової сесії Верховної Ради.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми очікуємо, рішення КС з приводу... тлумачення шостої частини статті 83, в якій йдеться про склад коаліції, про вимогу відносно 226 і більше депутатів у її складі, про вихід з цієї коаліції до вересня", - сказав він.

За словами Мірошниченка, у Партії регіонів сподіваються, що КС розгляне це питання невідкладно і прийме рішення після того, як судді повернуться з відпусток, тобто в серпні.

Демократичну коаліцію у Верховній Раді 6-го скликання складають "НУ-НС" і БЮТ, що на позачергових виборах одержали в цілому 228 мандатів з 450 можливих.

Заяви про вступ у коаліцію підписали 227 депутатів. Нещодавно 2 депутати - по одному з БЮТ і "НУ-НС" – заявили про вихід з коаліції.

У фракцію Партії регіонів входять 175 депутатів, Компартії - 27 депутатів, Блоку Литвина - 20 народних обранців. Кваліфікована більшість у Верховній Раді - 226 депутатів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування