Франція починає своє головування в ЄС з України

Понеділок, 14 липня 2008, 13:49

Перша під головуванням Франції Рада Європейського Союзу з питань зовнішніх відносин розгляне низку питань, пов'язаних з Україною, насамперед, нову поглиблену угоду.

Засідання Ради ЄС, що пройде на рівні міністрів закордонних справ, відбудеться 22-23 липня в Брюсселі.

Відповідно до проекту порядку денного, Рада ЄС планує обговорити двосторонні відносини з Україною в цілому, а також підготовку до самміту Україна-ЄС, що пройде 9 вересня в Евіані (Evian, Франція).

Міністри закордонних справ країн - членів ЄС мають намір обговорити і хід переговорів щодо нової поглибленої угоди, зокрема, зміст преамбули і можлива назва нового документа.

Про це раніше повідомила європейський комісар з питань зовнішньої політики і європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

"Переговори з Україною продовжуються дуже добре. Питання зараз у тому, якою буде назва, що ми вкажемо в преамбулі. Вони (ці питання) ще не вирішені – лунають різні голоси з цього приводу. Але наприкінці ми знайдемо правильні слова", - сказала вона.

Українська сторона наполягає на тому, щоб преамбула нової поглибленої угоди Україна-ЄС містила чіткі перспективи членства в ЄС, а також положення про економічну інтеграцію і політичну асоціацію.

Разом з тим, позиція Європейської комісії в даний момент залишається незмінною.

Брюссель відзначає, що двостороннє співробітництво з Україною здійснюється в рамках Європейської політики сусідства (ЄПС), що не передбачає перспективи членства для країн, залучених в ЄПС.

"Хоча Україні це і не подобається, але ця країна знаходиться в рамках Європейської політики сусідства, і це - країна, у якої на сьогодні немає перспективи членства в ЄС, хоча ми і не можемо передбачати майбутнього", - нагадала позицію Єврокомісії Ферреро-Вальднер.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування