Перевиборами треба лікувати не тільки Раду, але і Ющенка

Понеділок, 14 липня 2008, 16:41

Екс-президент Леонід Кравчук вважає можливим виходом із нинішньої політичної ситуації дострокові вибори парламенту і президента.

Таку думку він висловив під час інтернет-конференції на Лізі.

"Я думаю, вихід полягає у тому, щоб люди зрозуміли свою відповідальність, щоб всі ми сказали владі, що так більше бути не може - або вона отямиться, об'єднається і буде жити для України, або має піти геть", - зазначив екс-президент.

"Умовляти владу, переконувати владу - не личить нікому, така влада не має права управляти країною", - продовжив Кравчук.

"Усі ми маємо сказати твердо, зрозуміло владі: ми вас обрали, працюйте для нас. Не вмієте, чи не хочете, чи не можете - це нас не цікавить. Отямтеся, казав Іван Франко: "Пора для України жити". Пора вже давно", - додав він.

На думку Кравчука, "якщо взяти ситуацію - якщо не отямляться, вихід - дочасні, дострокові вибори і парламенту, і президента, тому що сподіватись, що виникне нова коаліція - це нездійсненно".

"Уряд має працювати. Якщо уряд відправляють у відставку або хочуть відправити у відставку за один день до канікул - то це просто безвідповідальні політики", - наголосив екс-президент.

"Я дуже розчарувався в даному разі Партією регіонів. Не може така серйозна політична сила так безвідповідально і несерйозно діяти, керуючись, вочевидь, лише нестримним бажанням повернути владу", - зазначив Кравчук.

"Це небезпечно для України, такі політики небезпечні для України", - додав екс-президент і навів кілька "влучних висловів":

"Головний недолік демократії в тому, що лише партія, позбавлена влади, точно знає як управляти". Але ж у них (Партії регіонів) була можливість управляти".

"Створи "товариство чесних людей" - і в нього вступлять всі злодії". Але ж не можна створювати партії, в які вступають всі, хто хоче. І останнє: "Всі партії досить успішно критикують одна одну, бо судять одна про одну по собі", - процитував Кравчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування