Росія "прихорошиться", що б на неї не дивилися з "недоброзичливим прищуром"

Понеділок, 14 липня 2008, 17:15

Росія має намір перебороти існуюче в деяких країнах упередження проти неї, заявив перший заступник глави МЗС РФ Андрій Денисов.

"Що ж стосується зовнішнього аспекту, то тут перед нами стоїть завдання подолання відомого упередження стосовно Росії. Ми з цим зіштовхуємося, це не секрет", - сказав він в інтерв'ю радіостанції "Голос Росії" у понеділок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Парадокс полягає в тому, що Росія існує, розраховуючи на рівноправне відношення до нас з боку наших партнерів, чого ми не почуваємо, - відзначив Денисов. - На нас як і раніше найчастіше дивляться якщо не з відкритою ворожістю - на жаль, рецидиви усе ще мають місце,- то іноді з таким, знаєте, недоброзичливим прищуром".

"Сприймають нас часом з великою недовірою", - додав заступник глави МЗС.

"Це факт, і не треба його пояснювати якимись злими намірами, хоча, звичайно, і такі мають місце. Це об'єктивна реальність, як, наприклад, негода", - сказав Денисов.

Він вважає, що необхідно вести роботу зі зміцнення іміджу Росії. "Якщо в тій чи іншій країні суспільство налаштоване недоброзичливо стосовно Росії, давайте протиставляти цьому якусь здорову, розумну, роз'яснювальну роботу", - відзначив високопоставлений дипломат.

"Давайте будемо цивілізованими партнерами. Давайте досвідом і прикладом показувати, що недовіра, багато в чому штучна, породжена якимись комплексами минулого, заважає налагодженню ділових зв'язків і, у кінцевому рахунку, найширших контактів між країнами, між народами", - сказав Денисов.

Разом з тим він підкреслив, що найближчим часом не планується радикально змінювати зовнішньополітичний курс Росії.

"Загальна зовнішньополітична лінія Росії сильна, насамперед, своєю послідовністю. Говорити про якісь радикальні коригування цієї зовнішньополітичної лінії, напевно, було б неправильно", - заявив Денисов, додавши: "А от уточнення в зовнішньополітичну стратегію вносить саме життя".

"Тут, звичайно, є певна необхідність уточнення акцентів, висування на перший план якихось елементів нашої зовнішньої політики", - сказав заступник глави МЗС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування