Польща обіцяє здатись Франції, що вдалась до легкого шантажу Україною

Понеділок, 14 липня 2008, 17:20

Президент Польщі Лєх Качинський заявляє, що не блокуватиме підписання Лісабонської угоди.

Про це він заявив у Парижі після зустрічі з президентом головуючої в ЄС Франції Ніколя Саркозі, повідомляє УНІАН із посиланням на "Франс-Прес".

"Зустріч була дуже гарною. Я сказав одну річ: Польща не стане перепоною для ратифікації угоди", - заявив президент Польщі.

Він зазначив, що обидва президенти виробили спільний план, який, за словами Качинського, буде оприлюднено у "належний час".

Качинський також додав, що сторони погодилися взяти на себе певні взаємні зобов'язання, однак не уточнив, які саме.

Як відомо, 1 липня Качинський заявив про відмову підписувати ухвалений парламентом в квітні закон про ратифікацію Лісабонської угоди ЄС.

Президент вважає, що після негативного рішення на референдумі в Ірландії подальша ратифікація угоди іншими країнами-членами ЄС не має сенсу.

Саркозі з моменту набуття Францією головування в ЄС вже неодноразово критикував позицію свого польського колеги.

10 липня, виступаючи в Європарламенті, Саркозі, зокрема, висловив переконання в тому, що питання підписання президентом Польщі рішення польського парламенту про ратифікацію Лісабонської угоди є питанням моралі, а не політики.

"Президент Польщі дав слово, і слово має поважатися. Це не питання політики, це питання моралі", - сказав президент Франції.

Дещо раніше Саркозі попередив, що відмова Варшави ратифікувати угоду зробить неможливим реалізацію польського бажання про вступ України до ЄС.

13 грудня 2007 року лідери 27 країн-членів ЄС підписали в Лісабоні нову угоду ЄС, що отримала назву Лісабонської.

Нова угода прийнята замість Конституції ЄС, яку не вдалося прийняти через провал її ратифікації на референдумах у Франції і Нідерландах в 2005 році, і спрямована на реформування інституцій ЄС для більш ефективного прийняття рішень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...