Севу Могилевича збираються подовше потримати під вартою

Понеділок, 14 липня 2008, 17:23

Останкінський суд Москви 16 липня розгляне клопотання слідчого про продовження до 23 вересня терміну утримання під вартою Сергія Шнайдера (він же Семен Могилевич), який є фігурантом справи про несплату податків компанією "Арбат-престиж".

У понеділок суд приступив до розгляду даного питання, однак, вислухавши слідчого, а також представника прокуратури, які просили відмовити в задоволенні клопотання слідства, суд оголосив перерву до 16 липня.

Адвокат Шнайдера Олександр Погончинков повідомив, що до суду його підзахисному викликали "швидку" у зв'язку з погіршенням стану здоров'я.

За словами адвоката, після відвідування лікарів у його підзахисного тримається тиск "100 на 160".

"У нього було кілька серцевих нападів і напади гіпертонії. Дані про інфаркт неточні", - пояснив адвокат.

Погончиков пояснив, що не всі адвокати Шнайдера виступили в ході засідання в понеділок і підкреслив, що "перерва була оголошена з процесуальних моментів".

"Слідчий повторив своє минуле клопотання про продовження терміну утримання під вартою до 23 вересня. Прокуратура оскаржувала", - сказав адвокат.

Раніше Мосміськсуд визнав незаконним продовження терміну арешту Шнайдера і голови компанії Володимира Некрасова до 23 вересня.

Суд, скасувавши постанову, залишив обох фігурантів під вартою до 16 липня для того, щоб клопотання слідства було розглянуто заново.

Як очікується, найближчим часом вирішиться питання про те, чи буде розглядатися аналогічне клопотання слідчого щодо Некрасова.

Шнайдер, а також власник мережі магазинів "Арбат Престиж" Некрасов були затримані наприкінці січня. 30 січня слідство офіційно пред'явило Некрасову і Шнайдеру обвинувачення в ухилянні від сплати податків або зборів з організацій.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування