"Нафтогаз" заперечує, що Газпром щось в нього забрав

Понеділок, 14 липня 2008, 17:36

НАК "Нафтогаз України" заперечує втрату нафтогазових об’єктів у Лівії.

Про це йдеться в коментарі прес-служби НАКу щодо інформації деяких ЗМІ про втрату Україною можливостей для розробки нафтогазових родовищ в Лівії. При цьому зазначалось, що лівійська сторона, начебто, запропонувала ВАТ "Газпром" три з чотирьох нафтогазових блоків, розробка яких передбачалась Національною акціонерною компанією (НАК) "Нафтогаз України".

В повідомленні нагадується, що за результатами підписання меморандуму про співробітництво НАК визначив пріоритетними для себе 4 нафтогазоносні територій та розпочав підготовку програми інвестицій в нафтовидобувну галузь Лівійської Джамахірії. У 2004 році компанії підписали угоду про розподіл продукції.

Пізніше, з чотирьох блоків, про які було домовлено у 2004 році, два через повторний тендер відішли до інших компаній, один блок – в розпорядження National Oil Company of Libya, а ще один резервований за НАК "Нафтогаз України".

НАК "Нафтогаз України" вклала у лівійський проект 100 тис. дол. США на закупівлю тендерної документації. У зв’язку з тим, що компанія не здійснювала в Лівії ані геологорозвідувальних, ані будь-яких інших робіт, інформація про те, що у розробку лівійських родовищ начебто вкладено 16 млн. дол. США є некоректною.

Компанія продовжує вивчати можливість розробки нафтогазового блоку G-17 на території басейну Гадамес.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування