У справі з Держреєстром у ЦВК побачили слід дружини Зварича

Понеділок, 14 липня 2008, 17:46

Центральна виборча комісія вважає, що проводиться цілеспрямована кампанія зі зриву впровадження Державного реєстру виборців.

Про це йдеться у листі до Кабінету міністрів щодо звинувачень депутата від НУ-НС Романа Зварича про порушення ЦВК при створенні Держреєстру виборців, повідомляє УНІАН.

За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, "ЦВК залишається сам на сам у своєму прагненні впровадити Державний реєстр виборців".

"І сьогоднішній розгляд у колегіальному режимі звернення секретаріату Кабінету міністрів з приводу листа народного депутата Україна Романа Зварича з питань закупівлі товарів, робіт і послуг за державні кошти, є яскравим прикладом того, щоб розглянути, хто, яким чином і чому прагне не допустити створення Державного реєстру виборців в Україні", - сказала вона, представляючи проект протокольного рішення комісії.

За словами Усенко-Чорної, Зварич "грубо перекручує фактичні обставини з питань, пов`язаних зі створенням Державного реєстру виборців".

"Це дає підстави вважати, що такий підхід направлений на створення перешкод у діяльності ЦВК", - додала вона.

Зокрема, ЦВК вважає таким, що не відповідає дійсності твердження Зварича про підписання договору між ЦВК і корпорацією "Атлас", яка, у свою чергу, підписала договір субпідряду з російською компанією.

Усенко-Чорна підкреслила, що комплексна система захисту інформації Держреєстру узгоджена з Державною службою спецзв`язку і захисту інформації.

"На закупівлю засобів криптографічного захисту передбачені витрати у розмірі 8 млн. 827 тис. грн., а не 26 млн., як стверджує народний депутат Зварич", - сказала вона.

Крім того, на думку Усенко-Чорної, Зварич "має інші уявлення про бюджетне фінансування, і звертає увагу прем`єр-міністра на те, що ці гроші можуть бути використані інакше, а не з урахуванням інтересів компанії "Уніс" (ТОВ "Науково-виробнича фірма "Українські національні інформаційні системи", яку очолює його дружина Світлана Зварич)", - додала Усенко-Чорна.

Вона підкреслила, що закупівля засобів криптографічного захисту проводитиметься відповідно до Тимчасового положення про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти, затвердженого постановою Кабміну в березні 2008 року, за процедурою відкритих торгів і до 30 вересня 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування