Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії нічого не знають про вимоги Ющенка віддати його отруйників

Понеділок, 14 липня 2008, 19:19

Генпрокуратура Росії не одержувала запитів від української сторони з приводу видачі осіб, причетних до отруєння президента Віктора Ющенка.

"Жодних запитів від компетентних органів України по видачі осіб для притягнення до кримінальної відповідальності по кримінальній справі про отруєння Ющенка в Генеральну прокуратуру РФ не надходило і наразі не розглядається", - заявила "Інтерфаксу" у понеділок офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гріднєва.

Раніше Ющенко заявив, що йому відомі замовники його отруєння, однак він не має наміру називати їх до завершення слідства.

"Вони (замовники отруєння) мені відомі", - заявив Ющенко в інтерв'ю австрійському виданню "Der Standard", текст якого розміщено на офіційному сайті президента України.

На питання, чому він їх не називає, президент відповів: "Йде розслідування".

За словами президента, Україна направила офіційні запити про екстрадицію трьох осіб, причетних до отруєння.

Ющенко 5 вересня 2004 року, будучи кандидатом у президенти, зустрічався з керівництвом Служби безпеки України за вечерею на дачі колишнього заступника глави СБУ Володимира Сацюка, після чого відчув нездужання і 10 вересня був госпіталізований у віденську клініку "Рудольфінерхаус".

Лікарі цього медзакладу заявили, що Ющенко був отруєний діоксином, причому отрута потрапила в організм пацієнта приблизно за п'ять днів до госпіталізації.

У той же час, народний депутат від блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Давид Жванія заявляв, що Ющенко не був отруєний. Він також заявляв, що результати аналізів були сфальсифіковані, а отруєння глави держави було харчовим.

Жванія також припустив, що версію про отруєння Ющенка вигадали в його штабі, коли він був ще кандидатом на посаду глави держави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування