Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко хоче від поляків 50-кілометрову прикордонну смугу

Понеділок, 14 липня 2008, 20:51

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що Україна не відступить від основних положень Угоди про малий прикордонний рух з Республікою Польща.

Про це вона заявила під час зустрічі з Маршалком Сейму Республіки Польща Броніславом Комаровським, поідомляє прес-служба Кабміну.

Юлія Тимошенко вважає, що 50-кілометрова прикордонна смуга між країнами-сусідами вже не є прецедентом, оскільки існують приклади Угорщини і Словаччини.

"Те, що ми підписали з Польщею в угоді не є новиною і нам не можна відступати від цих параметрів", - підкреслила Юлія Тимошенко.

При цьому вона додала, що зазначену позицію підтримує Комісар Єврокомісії з питань зовнішніх відносин та європейської політики сусідства Беніта Ферреро-Вальднер.

Тимошенко переконана, що всі питання щодо кордонів, передбачені в угоді про малий прикордонний рух між Україною і Польщею, є внутрішньою справою двох країн.

Вона також додала, що подібну угоду найближчим часом планується підписати з Румунією. Прем’єр-міністр України вважає, що задля досягнення позитивного результату в цьому питанні Україна та Польща мають інтенсифікувати роботу з Єврокомісією.

В свою чергу Броніслав Комаровський відзначив, що угоду про малий прикордонний рух з Україною всебічно підтримує польський Сейм. Він заявив, що в разі якщо така Угода не суперечитиме європейському законодавству, вона підлягатиме швидкій ратифікації в польському Сеймі. Він нагадав, що збоку Європейського Союзу існують деякі застереження щодо ширини 50-кілометрової прикордонної смуги.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...