Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Чернівцях відкрили "пам'ятник" Яценюку

Вівторок, 15 липня 2008, 08:27

На фасаді букіністичного магазину в центрі Чернівців художник Анатолій Федирко відкрив символічний пам'ятний знак на честь спікера Арсенія Яценюка.

На дошці розміром 64x32 см зображений Яценюк у віці восьми-дев'яти років в оточенні своїх трьох шкільних подруг, пише Комерсант-Україна.

До рамки, в яку вкладений пам'ятний знак, прикріплено порожня бляшана кружка з написом "На розвиток українського парламентаризму".

За словами автора, портрет спікера написаний по фотографії з архіву родини Яценюка.

Встановлення знаку було здійснено Федирком в рамках його арт-проекту "Нон-культ".

Представляючи "пам'ятник", Федирко сказав: "Я народився в Чернівцях, і Арсеній Яценюк народився в Чернівцях. Ми обидва дуже любимо це місто. І я вам скажу, що керувати таким парламентом вісім місяців під силу тільки людині з Чернівців".

За словами художника, гроші, що будуть зібрані бляшаною кружкою, "будуть передані не в державний бюджет, а нужденним жителям Чернівців".

Раніше на фасаді того ж будинку Федирко вивісив "пам'ятник" письменнику Юрію Андруховичу, якого зобразив у звіриній шкірі в образі неандертальця.

Подібно до давньої людини, від якої пішла людина розумна, сучасна українська література, на думку художника, пішла від Андруховича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування