Ахметов вирішив прикупити добра ще й у Росії

Вівторок, 15 липня 2008, 10:59

Українська Донбаська паливно-енергетична компанія домовилася про покупку Шахти ім. Чиха в Ростовській області, що входить у групу "Русинкор".

Про це розповіло "Ведомостям" джерело, близьке до ДПЕК.

Гендиректор "Русинкор" Максим Синявський не став коментувати угоду, але пообіцяв повідомити подробиці в п'ятницю.

Представник ДПЕК Ганна Адом також відмовилася від детальних коментарів до завершення угоди, однак відзначила, що компанія вивчає перспективи придбання й інших підприємств вугільної галузі — як в Україні, так і за кордоном, у тому числі в Росії.

Зараз виробничі активи ДПЕК розташовані на Україні. Шахта ім. Чиха може стати першим вуглевидобувним активом компанії в Росії. За даними аналітика Lehman Brothers Володимира Жукова, ця угода — перший захід українських компаній на російський вугільний ринок.

Суму угоди ніхто з джерел не розкрив. Аналітик "Уралсиба" Дмитро Смолін думає, що українці заплатять $50-60 млн.

Смолін вважає, що інтерес українців до Ростовської області диктується не тільки близькістю до українських потужностей, але й відносною дешевиною енергетичного вугілля - $40-50 за 1 т.

Джерело в українській компанії каже, що завершенню угоди заважає непрозора структура власності компанії-продавця.

Промислові запаси Шахти ім. Чиха складають близько 50 млн т енергетичного вугілля. Смолін попереджає: собівартість вугілля буде дуже високою — у Ростовській області занадто глибоке залягання шарів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування