Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Дипломати ніяк не придумають назву "яхти", на якій Україна попливе в ЄС

Вівторок, 15 липня 2008, 12:11

Україна та Євросоюз не можуть узгодити форму та назву майбутньої угоди між Україною та ЄС.

Про це заявила єврокомісар з питань зовнішньої політики Беніта Ферреро-Вальднер, виступаючи у Центрі дослідження європейської політики, повідомляє Німецька хвиля.

За її словами, не зважаючи на 9 раундів переговорів між керівництвом ЄС та України, досі так і не вдалося узгодити форму нового документу, який має замінити чинний план дій.

Ферреро-Вальднер наголосила, що великим питанням нині залишається і те, якою буде назва майбутньої угоди.

Вона зазначила, що українська сторона хотіла б укласти угоду про асоціацію, яка б містила перспективу членства у Євросоюзі.

Втім, така перспектива можлива лише у межах стратегії розширення ЄС, Україна ж не підпадає під дію цієї стратегії. Натомість їй відведена роль у політиці добросусідства Євросоюзу.

За словами єврокомісара, "Україна нині не має перспективи членства — хоча їй і не подобається це чути", проте "передбачити, що буде у майбутньому - неможливо".

Як відомо, очікується, що нова "посилена" угода між Україною та ЄС міститиме, зокрема, положення про створення зони вільної торгівлі.

За словами Ферреро-Вальднер, вона сподівається винести питання про укладення нової угоди з Україною на саміт Євросоюзу у жовтні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...