Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Смєшко і Сацюк не чули претензій після одкровень Ющенка

Вівторок, 15 липня 2008, 13:28

Адвокат екс-глави СБУ Ігоря Смєшка і його екс-заступника Володимира Сацюка Віктор Петруненко заявляє, що до його клієнтів у Генпрокуратури немає претензій у зв'язку з нещодавньою заявою президента Віктора Ющенка з приводу свого отруєння в 2004 році.

Так він прокоментував заяву Ющенка про те, Україна направила російській стороні запити про екстрадицію трьох осіб, що мають відношення до організації вечері, на якій президент був отруєний, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не знаю, про кого говорив президент і що він мав на увазі, тому коментувати нічого не можу", - зазначив Петруненко.

При цьому адвокат підкреслив, що йому нічого не відомо про матеріали з екстрадиції названих президентом трьох осіб із РФ в Україну. "Ні до кого з моїх клієнтів немає претензій з цього приводу", - наголосив Петруненко.

Разом з тим, прес-служба Генпрокуратури утрималася від коментарів у зв'язку з інформацією, викладеною Ющенком в інтерв'ю австрійському виданню "Der Standard".

Ющенко в інтерв'ю заявив, що йому відомі замовники його отруєння, однак він не має наміру називати їх до завершення слідства.

"До досудового слідства мають бути притягнуті люди, що мають відношення до організаторів вечері, під час якої мене отруїли. Ці троє людей знаходяться в Росії і зараз мають російське громадянство", - підкреслив президент.

За його словами, Україна направила офіційні запити про екстрадицію цих людей: "Зараз продовжуються переговори на вищому рівні щодо їхньої екстрадиції. Ці люди дуже добре знають, чому вони в Росії".

"Я думаю, що Росія виконає свої зобов'язання, що випливають із двосторонньої угоди про правову допомогу", - сказав Ющенко.

На його думку, без залучення цих людей до розслідування буде дуже складно поставити остаточну крапку в справі про отруєння.

У Генпрокуратурі РФ у понеділок, 14 липня, заявили, що не одержували запитів від української сторони з приводу видачі осіб, причетних до отруєння Ющенка.

"Ніяких запитів від компетентних органів України щодо видачі осіб для залучення до кримінальної відповідальності по кримінальній справі про отруєння Ющенка в Генеральну прокуратуру РФ не надходило і на даний час на розгляді не мається", - заявила офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гриднєва.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування