Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Від Ющенка вимагають оцінки 7-годинного допиту журналіста УП

Вівторок, 15 липня 2008, 14:11

Незалежна медіа-профспілка України оцінює ситуацію, що склалася з допитом журналіста "Української правди" Сергія Лещенка по справі отруєння Віктора Ющенка, як замах на професію та вибіркове застосування закону.

"Ми не можемо стояти осторонь та закликаємо Генпрокуратуру поважати роботу журналістів. Вважаємо дії Генпрокуратури відносно нашого колеги вкрай жорсткими", - йдеться у заяві профспілки.

"Очевидно, відчуваючи свою безсилість у діях відносно політиків, які можуть собі дозволити ледь не публічно ігнорувати виклики на допити, прокуратура обрала собі зручну та беззахисну мішень – журналіста", - зазначається у тексті.

"Що змусило прокуратуру демонстративно застосувати силовий варіант доправлення журналіста на допит, попри той факт, що Сергій інформував органи про свою готовність з'явитися для дачі свідчень трохи пізніше?", - запитують у профспілці.

"Сергій відомий низкою гучних розслідувань та резонансних інтерв'ю. Чи може знати журналіст більше за героїв своїх матеріалів та респондентів?", - зауважується в заяві.

"Або дії влади скеровані на те, аби унеможливити незалежні журналістські розслідування та взяти незалежну пресу під контроль?", - обурюються у профспілці.

Незалежна медіа-профспілка України вимагає відповідей на поставлені запитання від Генпрокуратури та належну оцінку з боку президента Віктора Ющенка, який є гарантом прав і свобод громадян, передбачених Конституцією України.

Як відомо, у понеділок журналіста Сергія Лещенка із застосуванням процедури силового доправлення викликали на допит до Генпрокуратури у зв'язку з його нещодавнім інтерв'ю з Давидом Жванією про отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування