Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Тимошенко все-таки сподівається прибрати "надійно корумповану" Семенюк

Вівторок, 15 липня 2008, 14:28

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко упевнена, що восени їй удасться звільнити Валентину Семенюк і призначити нове керівництво Фонду держмайна.

Про це вона заявила в ході прес-конференції в рамках українсько-австрійського економічного форуму, повідомляє Ліга.

Що стосується намірів глави ФДМ забрати "Криворіжсталь" у "Mittal Steel", то прем'єр назвала їх порожніми і провокаційними, що не мають нічого спільного з реальністю.

Глава уряду відзначив, що "Криворіжсталь" уперше за всю історію приватизації в Україні була приватизована чесно, прозоро і відкрито, на досить серйозних умовах з боку держави, трудового колективу.

Також прем'єр відзначила, що, на жаль, урядові не удалося змінити керівництво даного відомства до виходу парламенту на канікули, тому, за її словами, "там залишається старе, надійно корумповане керівництво".

Здійснити зміну керівництва Фонду прем'єр розраховує після канікул. "Я думаю, що ми після канікул обов'язково через Верховну Раду, через парламент змінимо керівництво ФДМ", - підкреслила Тимошенко.

ФДМ звернулось до уряду з проханням виділити 72,7 млн.грн. на судовий позов про розрив договору купівлі-продажу ВАТ "Криворіжсталь". Фонд заявляв про невиконання покупцем "Криворіжсталі" умов договору.

Корпорація "Mittal Steel" придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд.грн. 14 червня 2007 року на зборах акціонерів було ухвалено рішення змінити назву підприємства на ВАТ "ArcelorMittal Кривій Ріг".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування