Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко пояснює вбивство співробітника Академії наук майном

Вівторок, 15 липня 2008, 14:32

Головною причиною вбивства керуючого справами в президії НАНУ Валерія Арсенюка МВС вважає його протидію намірам незаконного заволодіння майном Академій наук.

Про це повідомив журналістам у вівторок міністр Внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, існує чотири версії вбивства Арсенюка, однак, на думку міністра, основною з них є "вбивство за мотивами службової діяльності".

За словами Луценка, якби міліція заздалегідь знала "про ці темні історії господарської діяльності навколо Академії наук", можливо вбивству Арсенюка можна було б запобігти.

Як повідомив керівник столичної міліції Віталій Ярема, на балансі Академії наук "тільки за інвестиційними угодами знаходиться 233 земельні ділянки. "І практично по кожній з цих ділянок Арсенюк боровся з тими, хто вимагав у нього ці землі", - додав Ярема.

"Тому є підстави вважати, що "у кожного з цих людей були мотиви для того, щоб з ним розправитись", – сказав він.

Луценко в свою чергу додав, що особисто знав Арсенюка по своїй попередній роботі заступником міністра у справах науки i технологій.

"Тоді у нього був імідж людини, яка відстоює інтереси Академії. І сьогодні з всього того, що я дізнався в ході розслідування, я можу підтвердити, що він заважав пройдисвітам незаконно привласнити в першу чергу земельні ділянки академії", - додав Луценко.

"Але ця людина була такою, як була, він ходив пішки на роботу кожен день по одному маршруту і практично в один і той самий час, і на жаль сталося те, що сталося", - сказав міністр.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...