Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Росія занесла Україну без НАТО в концепцію

Вівторок, 15 липня 2008, 16:20

Росія продовжує наполягати на тому, щоб НАТО відмовилося приймати у свої ряди Україну і Грузію.

Про це говориться в концепції зовнішньої політики Російської Федерації, що у вівторок затвердив президент Росії Дмитро Медведєв, повідомляє прес-служба.

"Росія зберігає негативне ставлення до розширення НАТО, зокрема до планів прийому до членів альянсу України і Грузії", - говориться в концепції.

Також, відповідно до концепції, Росія негативно ставиться до наближення військової інфраструктури НАТО до російських кордонів у цілому, що порушує принцип рівної безпеки, веде до появи нових роз'єднувальних ліній у Європі і суперечить задачам підвищення ефективності спільної роботи з пошуку відповідей на реальні виклики сучасності.

"Росія буде вибудовувати відносини з НАТО з урахуванням ступеню готовності альянсу до рівноправного партнерства, неухильного дотримання принципів і норм міжнародного права, виконання всіма його членами узятого на себе в рамках Ради Росія - НАТО зобов'язання не забезпечувати свою безпеку за рахунок безпеки Російської Федерації, а також зобов'язань по військовій стриманості", - сказано в концепції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування