Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Єхануров махнув 2 га в Києві на кілька кримських квартир

Вівторок, 15 липня 2008, 17:26

Міністерство оборони безкоштовно передало приналежні йому два гектари землі в Києві під будівництво житлового будинку в обмін на 13 квартир у Сімферополі та Євпаторії.

Про це повідомляє газета "Дело", посилаючись на наявні в її розпорядженні документи.

13 квартир, загальною складністю 1000 квадратних метрів, у Сімферополі та Євпаторії пропонуються новим власником столичної ділянки землі (госпрозрахунковим підприємством) для розселення офіцерських родин.

Земельна ділянка площею 1,95 гектара розташована на території 147-го військового містечка в Дарницькому районі столиці, по вулиці Россошанській, 3.

Відчужувану територію й об'єкти на ній у Міністерстві оборони оцінили в 3,5 мільйони гривень.

Рішення про передачу землі було прийнято Департаментом будівництва Міноборони і погоджено заступником міністра Надією Дєєвою.

Від її імені міністру оборони Юрію Єханурову було відправлено листа із проханням дати дозвіл на "вигідний" обмін.

У лютому цього року ділянка була передана так званій державній установі "28-е управління начальника робіт" (28 УНР).

Дана будівельна організація при Міноборони має право вести господарську діяльність. Держпідприємство збирається на переданій території побудувати житловий будинок на 200 квартир, що передбачається виставити на вільний продаж.

Водночас з рішенням керівництва оборонного відомства не згодні в держдепартаменті надлишкового майна і землі при Міністерстві оборони.

В аналітичній довідці департаменту, якою також володіє видання, зазначено, що оцінна вартість переданої землі й об'єктів, що знаходяться на ній, складає приблизно 20 мільйонів гривень. А не 3,5 мільйони гривень, як зазначено в договорах.

"З огляду на можливість будування на цій ділянці ще кількох будинків, сума може вирости в кілька разів", - йдеться в документі держдепартаменту надлишкового майна і землі.

В останні роки міністерства і відомства для забезпечення житлом своїх співробітників активно використовують практику спільної забудови.

За цією схемою держустанова надає свою землю, на якій компанія-підрядчик будує будинок. У результаті держструктурі може відходити до 25-30% житлової площі в новобудовах.

Якби Міноборони використало цю схему на відчуженій ділянці, то військові могли б одержати до 50 квартир (або 3500 квадратних метрів у Києві).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування