Депутати вже розбрелися по кримських округах

Середа, 16 липня 2008, 12:57

Офіційно відпустка в народних депутатів України почнеться після 18 липня.

Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у середу повідомив заступник голови регламентного комітету Василь Кисельов (фракція Партії регіонів).

"В основному, більшість депутатів написали заяви про відпустку", - сказав він, уточнивши, що раніше 18 липня депутати піти у відпустку не мають права.

"Як тільки стало відомо про те, що 18 липня - останній день роботи 2-ї сесії, депутати написали заяви про відпустку", - додав він.

При цьому Кисельов відзначив, що депутати можуть написати заяви з будь-якого числа, починаючи після 18 липня.

У той же час, він не уточнив, з якого саме числа будуть нараховуватися депутатам відпускні: з дати написання заяви, або ж з моменту офіційного початку депутатських відпусток.

Кисельов підкреслив, що до 18 липня депутати, відповідно до календарного плану роботи парламенту, повинні працювати у виборчих округах.

У той же час, відповідаючи на питання про те, чи можна перевірити, чи знаходиться депутат в окрузі або уже відправився на відпочинок, він відповів, що "механізму такої перевірки нема, хіба що сісти й обдзвонити кожного депутата".

Відповідаючи на питання агентства, Кисильов повідомив, що тепер він знаходиться на своєму виборчому окрузі в Алушті, де провів зустріч з депутатською фракцією Партії регіонів міської ради.

Як повідомив агентству прес-секретар голови Верховної Ради Арсенія Яценюка, спікер іти у відпустку поки не збирається.

Як повідомлялося, друга сесія Верховної Ради 6-го скликання була закрита 11 липня. Цей тиждень депутати працюють у комітетах. 3-я сесія повинна початися 2 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування