Тимошенко дала бабусям пенсії, а за рештою звертайтесь до ЄЦ

Середа, 16 липня 2008, 15:25

Уряд планує збільшити в півтора рази мінімальну пенсію з 1 липня за рахунок резервів Пенсійного фонду.

Про це заявила прем'єр Юлія Тимошенко на прес-конференції у середу.

"Мінімальну пенсію буде збільшено в півтора рази і це дуже суттєво", - зазначила вона.

За її словами, 53% пенсіонерів отримають до 75 гривень додатку, враховуючи стаж і зарплату, 1 230 000 осіб отримають доплату від 75 до 100 гривень, 260 000 пенсіонерів отримають понад сто гривень.

В цілому додаткові надбавки до пенсії отримають понад 10 мільйонів пенсіонерів, запевнила Тимошенко.

"Це не останнє підвищення пенсії у цьому році, ще одне буде з першого вересня. Це збільшення, яке ми робимо, люди отримають з 1 липня, і отримають десь в районі 25-26 липня. І до кінця липня ми виплатимо те, що люди не отримали", - сказала Тимошенко.

Також додатково будуть підвищені пенсії інвалідам-чорнобильцям, військовослужбовцям-інвалідам, інвалідам, які мають дітей на утриманні, одиноким інвалідам та тим, які потребують постійного догляду.

"Все що ми зробили, ми зробили в межах пенсійного фонду. І з 1 липня ми хоча б такий крок зробимо для людей. Я думаю, що якщо депутати ухвалять зміни та доповнення до бюджету ми ще зможемо робити кроки щодо підвищення пенсій", - пояснила прем'єр.

"Але хотілось би, щоб ті партії і фракції, які не голосували за бюджет – я маю на увазі ЄЦ – усе ж таки вийшли з ініціативою про скликання дострокової сесії. Фракція БЮТ у будь-який момент готова зібратися на сесію, щоб дати гроші, передбачені бюджетом, для багатьох категорій людей", - наголосила Тимошенко.

На запитання, наскільки законне підвищення пенсій за рахунок Пенсійного фонду без змін до бюджету, Тимошенко відповіла, що воно юридично бездоганне.

Вона також пообіцяла, що уряд спробує вжити ще деякі кроки по виділенню коштів, але без змін до бюджету це майже неможливо.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування