Балога звинувачує Тимошенко у роздвоєнні особистості

Середа, 16 липня 2008, 16:00

Глава секретаріату президента Віктор Балога заявляє про те, що риторика прем'єр-міністра Юлії Тимошенко під час зарубіжних візитів суттєво відрізняється від її заяв для внутрішнього вжитку.

Так Балога прокоментував перебіг і підсумки недавньої поїздки Тимошенко до Варшави, повідомляє прес-служба президента.

"Прихована частина заяв засвідчує явний конфлікт між Тимошенко як керівником уряду, який має виступати з президентом з єдиних позицій, і Тимошенко – політиком із явними претензіями на найвищу посаду в державі, який для досягнення мети здатний знехтувати національними інтересами", - сказав він.

У цьому контексті глава секретаріату повідомив, що Тимошенко чітко підтвердила польським співрозмовникам своє палке бажання взяти участь у наступних президентських виборах.

Щоб підсилити ефект вагомості цього наміру, вона переконувала керівництво Польщі у слабкості позицій чинного глави держави на внутрішньополітичній арені.

Також Тимошенко хотіла продемонструвати польській стороні свій вплив на зовнішню політику Києва і заявила, що "уряд під її керівництвом не підтримає приєднання України до ПДЧ в НАТО, оскільки обіцянку про це вона дала голові уряду Росії Володимиру Путіну під час останнього візиту у Москву".

"Вже не вперше Тимошенко намагається гендлювати інтересами України. Мета роздачі навсібіч обіцянок, які загрожують серйозними наслідками для безпеки країни, примітивна у своїй корисливості", - попередив Балога.

"Прем'єр, яка одночасно є кандидатом у президенти, хоче будь-що укріпити свою електоральну перспективу", - додав він.

"При цьому вона не гребує і вільним поводженням із результатами, які досягли інші державні діячі, наприклад, президент Ющенко на шляху до членства України в НАТО", - зазначив глава секретаріату.

"Проте такий підхід має і зворотній бік: він жирно підкреслює слабкість Тимошенко. Її політичною кволістю пояснюється і безаргументна критика "Єдиного центру" з використанням аналогій, які здатні викликати сміх хіба що у відставних солдафонів", - заявив Балога.

Він вважає неприпустимими такі прояви подвійної моралі, оскільки "влада в державі одна, і Україна – єдина". Балога переконаний, що нікому не дозволено використовувати уряд і державний курс у власних інтересах.

"Члени нинішнього Кабінету міністрів, імовірно, навіть не підозрюють, що їх використовують статистами у виставі-маскараді. Напевно, ця роль не личить урядовцям, зокрема, призначеним в Кабмін від блоку "НУ-НС", - зазначив глава секретаріату.

"Є всі підстави для відвертої, принципової розмови в уряді щодо співвідношення державного й особистого у діяльності прем'єр-міністра", – додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News