Генпрокуратура кличе Жванію на допит через ЗМІ

Середа, 16 липня 2008, 16:15

Генеральна прокуратура запрошує депутата Давида Жванію прибути о 10 годині 23 липня 2008 року на допит до Головного управління з розслідування особливо важливих справ у якості свідка справи про отруєння президента Віктора Ющенка.

Про це сказано у повідомленні прес-служби Генпрокуратури.

"У зв'язку з тим, що Жванія останнім часом дуже активно виступає у засобах масової інформації із заявами та інтерв’ю, що стосуються предмета розслідування у цій кримінальній справі, а від надання свідчень у встановленому законом порядку ухиляється, прес-служба Генеральної прокуратури України уповноважена через засоби масової інформації запросити його 23 липня 2008 року на 10 годину до Головного управління з розслідування особливо важливих справ як свідка на допит", - йдеться у ньому.

"Користуючись нагодою, хочемо зауважити, що відповідно до ст. 24 Закону України "Про статус народного депутата України", народний депутат України зобов'язаний додержуватись вимог Конституції та законів України", - заявляють у прес-службі.

У ГПУ також заявляють, що Жванія був на допитах лише двічі, і вони так і не були завершені, "після чого з 22.02.2008 року до цього часу на жоден із 10 викликів не з'явився та не надав будь-яких відомостей, які б свідчили про поважність причин його неявки".

"Повістки для Жванії направлялись рекомендованими з повідомленням листами як на його домашню адресу, так і у Верховну Раду", - сказано у повідомленні.

Зокрема, як стверджують у ГПУ, голові Верхової Ради був направлений лист з проханням вирішити питання про вручення двох повісток Жванії на 10 і 12 червня 2008 року, однак 9 червня апаратом Верховної Ради ці повістки були повернуті з відповідним листом про неможливість їх вручення Жванії, який "упродовж останніх днів не реєструвався перед пленарними засіданнями Верховної Ради".

Крім того, зазначають у ГПУ, 20 червня Генпрокуратура направила міністру внутрішніх справ доручення, "яким зобов'язала його забезпечити особисте вручення Жванії повісток про явку до слідчого прокуратури на 1 і 4 липня 2008 року та вжити всіх можливих, передбачених законом заходів".

"9 липня 2008 міністр надіслав відповідь, що особисто вручив вказані повістки Жванії у приміщенні Верховної Ради в присутності народних депутатів", - йдеться у повідомленні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування