Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Біженець БЮТ звинувачує Хорошковського в заміні шила на мило

Четвер, 17 липня 2008, 10:12

Керівництво Держмитниці продовжує займатися корупційними діями, зв'язаними з кадровою політикою.

Про це заявив глава міжфракційного депутатського об'єднання у ВР "Контрабанді – Стоп" Ігор Рибаков.

"Голова Державної митної служби Валерій Хорошковський продовжує займатися корупційними схемами, пов'язаними з реорганізацією митниці", - йдеться у заяві депутата.

За словами Рибакова, "без підстав і з незрозумілих причин будуть ліквідовані з 18 липня (готується наказ глави ДМС) Керченська і Кучурганська митниці, які переведуть у митні пости".

"У такий же спосіб була ліквідована Білгород-Дністровська митниця і переведена в митний пост з 1 травня 2008 року, тепер - з "непоняток" буде переведена знову в статус митниці, за назвою – Дністровська митниця", - продовжує депутат.

"Хіба не смішно? Сам факт реорганізації, безперечно, прибутковий, продуманий і зрозумілий крок", - заявляє Рибаков.

"Головна причина – це звільнення непотрібних працівників, що не згодні з діями керівництва головного митника країни платити винагороду по вертикалі", - пояснює він.

За словами Рибакова, "саме створення нових митниць – це прямий доступ до грошей, нові побори за кадрові призначення, і прямий контроль над начальниками митниць, де головним куратором як і раніше, на жаль, залишається Хорошковський".

Депутат стверджує, що "кожна ліквідація і створення тієї чи іншої митниці державі коштує не мало - не багато – більш як 2 млн. гривень, тим самим йде пряма крадіжка з бюджету країни і недоодержання коштів у випадку ліквідації".

"Митна служба є одним з найважливіших гравців у корупційних іграх і не рахується з інтересами людей, не дотримується закону і не здатна забезпечити конкурентноздатність української економіки", - заявляє Рибаков.

"Головний обов'язок митниці - збирати гроші в бюджет, а не перераховувати їх на свої рахунки шляхом заміни кадрів (реорганізації) "заміни шила на мило", - додав він.

Як відомо, Рибаков пройшов у Верховну Раду як член фракції БЮТ. У червні він заявив про свій вихід з коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...