Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фірташ вирішив забудувати Київ

Четвер, 17 липня 2008, 10:39

Group DF Real Estate (входить у Group DF Дмитра Фірташа) збирається забудувати в південній частині Києва ділянку в 132 га, розповів підприємець, знайомий з Фірташем.

За його словами, перша черга проекту передбачає зведення близько 600 000 кв. м, з яких половина припаде на торговельні і розважальні центри і житло (решту займуть допоміжні площі, зокрема паркування), пишуть російські "Ведомости".

Будівництво планується завершити до 2011 р. Керуючий директор Group DF Роберт Шетлер-Джонс інформацію про проект через секретаря підтвердив.

За словами Шетлер-Джонса, група виступить основним інвестором проекту, однак вона веде переговори про його розвиток з "великим європейським девелопером" і "провідними роздрібними мережами". Назвати їх він відмовився.

Інший проект ще більш масштабний. За словами підприємця, знайомого з Фірташем, у районі Оболонь на території площею 113,5 га буде побудований "Золотий пляж" на 2,5 млн кв. м житла і 550 000 кв. м комерційної нерухомості. Його будівництво має бути завершене до 2015 р. Компанія бере участь у цьому проекті, але його точні параметри будуть оголошені пізніше, говорить Шетлер-Джонс.

Він відмовився розкрити суму інвестицій, джерела фінансування, а також уточнити, чи оформила компанія права на земельні ділянки.

Генеральний директор "Knight FrankУкраїна" Ярослава Чапко оцінює обсяг інвестицій в обидва проекти в $900-1300 за 1 кв. м ($3,3-4,7 млрд).

Основним активом групи є пакет Фірташа в Rosukrenergo (ефективна частка — 45%). Два джерела, близьких до компанії, раніш розповідали, що акціонери Rosukrenergo до осені повинні одержати у вигляді дивідендів близько 98% прибутку — $780 млн. Виходить, Фірташ може одержати $351 млн.

У Дмитра Фірташа є нерухомість у Києві. Його структурам належать торговий центр "Мандарин плаза" площею близько 18 000 кв. м (побудований у 2003 р.) і бізнес-центр "Парус" на 80 000 кв. м, відзначає видання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування