Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ зізналися, що витягти Сацюка з Росії тепер нереально

Четвер, 17 липня 2008, 11:52

У Генпрокуратурі заявляють про мінімальні шанси екстрадиції колишнього першого заступника голови СБУ Володимира Сацюка в Україну в зв'язку з повідомленням про його російське громадянство.

Про це сказав заступник генпрокурора Віталій Щьоткін, пише Комерсант-Україна.

За інформацією видання, направляючи запит про екстрадицію Сацюка, ГПУ збиралася пред'явити йому обвинувачення в рамках розслідуваних справ.

"Тепер ми його звідти вже ніяк не можемо отримати – поки він громадянин Росії, це виключено", – зазначив Щьоткін.

Водночас, за його словами, імовірність того, що Сацюк зустрінеться зі слідчими, усе таки є.

"Наприклад, якщо він заїде сюди інкогніто і відповідні служби будуть про це знати, тоді ми зможемо його затримати. Але, знов-таки, ми повинні будемо передати його в Росію, щоб до кримінальної відповідальності він притягувався за їхніми законами", – пояснив заступник генпрокурора.

Щьоткін також сказав, що інформація про відмову у видачі Сацюка надійшла до ГПУ близько двох тижнів тому.

Разом з тим, за його словами, російська сторона не вказала дату, коли колишній перший заступник голови СБУ одержав російське громадянство.

"Там є тільки посилання на конституцію РФ і указ президента про надання йому громадянства Росії. Дати нема, так вони і не зобов'язані її повідомляти", – сказав Щьоткін.

При цьому Національне центральне бюро Інтерполу, яке виставило свого часу на Сацюка червону картку, про зміну ним громадянства не знало до останнього моменту.

"На сьогоднішній день такої інформації ми не одержували", – заявив керівник Національного центрального бюро Інтерполу Василь Неволя.

Як відомо, Сацюк є одним із ключових свідків у справі про отруєння Ющенка. За однією з головних версій слідства, нинішній президент Віктор Ющенко був отруєний під час вечері на дачі першого заступника СБУ.

Сам Ющенко нещодавно заявив, що знає своїх отруйників і, за його інформацією, вони перебувають в Росії.

Раніше Генпрокуратура повідомила, що російська сторона відмовляється видавати Сацюка Україні в зв'язку з тим, що той є громадянином Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування